Opskrift - Fondant
- 15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
- 2 spsk vand
- 1 spsk olie
- 350 g flormelis
Når skumfiduserne er helt smeltet, er det nu muligt at røre farven i. Det skal være til den tone, du gerne vil ende op med, selvom den bliver lidt lysere, når du kommer flormelis i - det bliver mørkere igen, når det har ligget lidt og samlet sig.
Rør nu de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og en smule klistret - lidt ligesom en bolledej. Derefter skal den æltes grundig med en smule flormelis på et skærebræt. Lig nu fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet, så den kan samle sig en halv times tid.
TIP: Det er meget vigtig, at du bruger nøjagtigt mål af vand og olie, så køb en måleske, hvis du ikke allerede har en. Tager du en almindelig spiseske, kommer der simpelthen for lidt olie og vand i, og den bliver tør.
Fondanten skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose og kan godt holde sig et par uger, da det store indhold af sukker binder vandet og forhindrer bakterier i at formere sig.
Rigtig god fornøjelse.
- Fruen på kageslottet
38 kommentarer:
Hejsa
HOOLD NU OP hvor er dine kager da bare gennemførte!!!
Jeg melder mig straks som fast læser til din blog.
Jeg er ny i blogland - kig endelig forbi :-)
Jeg er nød til at høre om du også bruger hjemmelavet fondant til store kager. Jeg har hidtil brugt købe fondant da jeg har været lidt usikker på at bruge hjemmelavet fondant. Tak for en super god blog og tak for at du deler din viden og erfaring med os ;-)
Hej Helle,
Tusinde tak, hvor er du sød. Det er skønt, du har lyst til at følge med - velkommen til.
Knus Line
Hej Betiina,
Ja, jeg bruger simpelthen hjemmelavet fondant til ALT: store kager, små kager, figurer, blomster... ja, det hele.
Knus Line
Hej Line
Har nu brugt din opskrift 2 gange, ja faktisk 3 gange, men må sande at det er meget vigtigt at det er Haribos skumfidusser, for hold op en forskel.
En anden variant fra Nettos sortiment, blev så tør og sej og var slet ikke til at arbejde med.
Jeg er helt ny ud i denne kunst, kun anden gang jeg bager til morgendagens sommerfest i børnehave, men hvor er det skønt med en blog som din til inspiration og læring.
Tusinde tak for det og du har lige fået endnu en fast læser :-)
Mange hilsner
Louise
Hej Line. Jamen så kaster jeg mig ud at afprøve hjemmelavet fondant, for det er jo væsentlig meget billigere at lave det selv. Den nærmest butik hvor der sælges fondant er 20 km fra hvor jeg bor og selv om det fåes på nettet er der jo ingen af delene der giver mig fondant NU OG HER med det samme ;-) Endnu engang tak for en super fantastisk blog ;-)
Knus herfra
Hej Line
Jeg har indtil nu lavet fondant med æggehvide, men synes at den er svær at arbejde med. Jeg vil helt klart prøve din opskrift.
Men hvor meget fondant bliver der i den portion du angiver opskrift på? Er der til overtræk til en hel lagkage, eller skal man gange op? I givet fald - hvor mange gange?
KH Betina
Hej :-)
Jeg er dybt imponeret over dine kager (det samme er mine børn ;-) )
Jeg vil virkelig gerne prøve om jeg kan lave noget der ligner bare en smule, men er allerede lost ved opskrifterne... Jeg bager faktisk rimelig meget, men synes dine opskrifter lyder fantastiske.. Men vil høre på din opskrift på chokoladekage. Er det "bare" den du også har brugt på cupcakes??? Altså den du f.eks. bruger til Yoda...
Og så skriver du et sted om hindbærmousse og jordbær/asti mousse, de opskrifter kan jeg heller ikke lige finde. Det lyder simpelthen for lækkert :-D
Og hvad med opsmøring? Som jeg forstår det er det en slags smørcreme?? Har du god opskrift på det? Og sidst.. Laver man altid opsmøring ( el hvad det nu hedder i fagsprog ) inden man sætter/lægger fondanten på??
Ja, jeg er godt nok en novice ud i disse fantastiske kager, men kan mærke på ungerne, at den ik helt holder med blot et kagetog længere ;-D
Mange hilsner fra Rikke
Lykkedes mig dog først og få fondanten på kagen efter anden pution, da den første bliv alt for tør :-)
Kan man bruge farvestof i fondanten? :)
Hej Line. Kan man forme figurer ud af fondant? :)
Har et spørgsmål, har du en opskrift eller idé om hvordan man laver chokolade fondant ? :)
Tak for skøn inspiration her på dine sider! Har brugt din fremgangsmåde fra uglen til at lave et piratskib med fondantovertræk. Blev fint og børnene var meget imponerede men var selv lidt ærgerlig over mine evner for fondanten...skal den være meget svær at rulle tyndt ud? Synes jeg gjorde præcis som du skrev men måtte lave 3 potioner til en 20x30 bradepande...men det smagte sødt og godt :-)
Hvilken farve bruger du? Alm frugtfarve eller? og hvor meget skal der i? Kan man ælte "dejen" i en skål med en maskine med dejkrog på?
Din opskrift lyder rigtig god... Men hvor meget fondant bliver der? Vil den kunne dække en rund kage, med 22 cm i diameter? :)
Hej
Jeg vil gerne sige tusind tak til dig. Din fondant opskriften er rigtig godt. Jeg har prøvet den selv og mine gæster var vild overraskt.
Hej skal snart lave en kage og ville høre din mening om at lave en kage med vanilje kage bunde chokolade ganashe i det ene lag og så enten limemouse eller appelsin creme i det andet Elle har du et fjerde forslag til fyld som vil gå godt med ganashen
Hej. Jeg har 2 spørgsmål. Kan man lægge fondanten på kagen efter den har hvilet i den halve time og hvis den bliver lidt tør kan man så fugte den med lidt vand inden man ruller den ud. På forhånd tak for svar. Hej
Hi there! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate!
He always kept talking about this. I will forward this article to him.
Fairly certain he will have a good read. Many
thanks for sharing!
Feel free to visit my web site; fred starring in marvin marvin
I'll immediately seize your rss feed as I can't to find your e-mail subscription
hyperlink or newsletter service. Do you've any? Kindly let me understand so that I may just subscribe. Thanks.
Also visit my blog post :: baseball bat reviews
It also incorporates far more than 30 work outs with its Tricks of the 4-Step
Rep DVD.
Look at my page bowflex weights
Chaotic timetable and are not able to help it become on the health club?
Feel free to surf to my homepage :: dumbbells for sale
Consume margarines or spreads with reduced
amounts of saturated fats and no trans fats.
Here is my web-site :: bowflex selecttech 552 adjustable dumbbells
Do this in succession four occasions for best success.
Feel free to surf to my homepage :: cheap bowflex selecttech 552 dumbbells
Primarily, whatever you are going to find is that
the rods plus the cables which can be utilized during the mechanism are meant to simulate absolutely free weights and equipment coaching.
Here is my web blog visit the following post
When considering which they exchange fifteen pairs of weights, they
provide major worth for money.
Look into my blog post ... Skip Navigation
Even celebrities like NFL football star Terrell Owens also use these resistance bands.
Also visit my blog ... cap dumbbell Set
Though engaging consistently in almost any of such three forms can generate several of the consequences of 1 or
even more of the many others, relying on intensity and frequency, each
and every has its own positive aspects and its own plan to the
most effective final results.
Here is my homepage; dumbbells for sale
Du skriver i din opskrift man skal bruge spsk men i teksten skriver du man skal bruge måle bæger ;-) ?? Hvad er bedst
Der er forskel på spise skeer også ;-)
Bruger du flydende eller tør farve
Hej Line.
Du skriver du bruger 15 skumfiduser. Hvor mange gram er det?
-Dorthe
Hvor meget fondant kommer der cirka fra denne opskrift?
Hej line⁉ din opskrift på fondant er meget beder end de jeg har prøvet at lave før😏⁉
Hej:) Hvor meget fondant kommer der ca. ud af denne portion?
Har lige prøvet din opskrift, er overrasket over hvor nemt det var, og tænker straks alle de penge jeg kan sparer kontra købe fondant... Win win... Men skal den være så blød og klistret? Bliver den mere fast når den har stået ?
Har lige prøvet din opskrift, er overrasket over hvor nemt det var, og tænker straks alle de penge jeg kan sparer kontra købe fondant... Win win... Men skal den være så blød og klistret? Bliver den mere fast når den har stået ?
Hej Line.
Jeg har netop lavet en portion fondant efter din opskrift. Jeg er bare i tvivl om konsistensen på fondanten når den er æltet grundig? Jeg hældte en del flormelis i, for at få fondanten blødere, men den forblev en lille smule klistret
! Tak :)
Hej. Hvor meget fondant får du ud af denne opskrift, hvor stor en kage kan du betrække?
Send en kommentar