fredag den 24. juni 2011

Sommerfugle i lyserødt

Denne her kage er lidt en genganger eller rettere sagt en blanding af 2 kager, jeg tidligere har lavet: sommerfugle kagen og alfeland. Olivia's mor ville gerne have en dåbskage, der lignede sommerfuglekage, men i de farver, jeg havde brugt på alfekagen.

Skønt, når nogen synes så godt om mine kager, at de synes, de kan gentages.

 - Fruen på kageslottet

torsdag den 9. juni 2011

How to / DIY - Cake Pops

Jeg er blevet spurt mange gange, hvordan man laver cake pops, så jeg har lavet en vejledning til, hvordan man gør. Det er dejlig nemt og smager helt fantastisk.

Rigtig god fornøjelse

Opskrift
- giver ca. 50 cake pops

Chokolade kage
4 æg
150 g margarine
4 dl sukker
7 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
3 dl mel

Æg og sukker piskes luftigt. Smeltet og let afkølet margarine og mælken piskes i. Bland derefter kakao, bagepulver og mel godt sammen, inden det piskes i dejen.

Fyld dejen i en almindelig springform (ø25) eller en lille bradepande og bag ca. 40 min. ved 175 grader.

Ultimate Chocolate Frosting
9 dl. flormelis
2,5 dl. kakao

180 g. blødt smør
1,25 dl. varmt vand
3 tsk. Vaniljesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme – det tager ca. 5 min.

Dejen

Chokoladekagen smulres og blandes med frostingen med håndmikseren eller røremaskinen til du har en helt jævn, blød og let klistret masse.

Form Cake Pops
Massen formes til kugler, der vejer mellem 25 og 30 g. Større kugler bliver let for tunge og falder af pinden.
Kuglerne stilles i køleskab i mindst en halv time, så de bliver faste.

Overtræk med chokolade

Smelt chokolade over vandbad i en lille skål. Dyp slikkepinden i chokoladen:
Stik den i kuglen - lad den stivne et par minutter på køkkenbordet eller i køleskabet, så slikkepinden sidder godt fast i kagekuglen.
Dyp hele cake pop'en i chokolade. Det kan være en fordel at hvile cake pop’en på bunden af skålen og øse chokolade over med en ske, så er du helt sikker på, at den ikke falder af pinden.

Slå den blidt på kanten af skålen, så overskydende chokolade drypper af. Stik den ned i en skål med sukker, så den kan stå, mens chokoladen stivner.

Din cake pop er nu klar til pynt. Det er vigtigt at pynten sættes på, inden chokoladen stivner. Pynt kan enten laves med krymmel fra dig lokale supermarked eller f.eks. blomster udstukket i fondant.

Velbekomme.

 - Fruen på kageslottet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...