onsdag den 10. august 2011
Hindbær cupcakes med hvid chokolade og hindbærfrosting
Så kommer min allerførste onsdagsopskrift. Jeg ligger ud med et cupcake tema de næste par uger, og den første opskrift, jeg har med er en af dem, som rigtig mange spørger efter, når de først har smagt kagen. Den er nemlig virkelig lækker med kombinationen af de syrlige hindbær og den søde hvide chokolade. Jeg aner desværre ikke, hvor cupcakeopskriften stammer fra, så jeg kan ikke henvise til kilden, men hindbærfrostingen er min egen kreation.
Opskrift - Hindbær cupcakes med hvid chokolade (ca. 20 stk.)
• 300 g mel
• 2 tsk. bagepulver
• 150 g rørsukker
• 1 æg
• 1 tsk. vanilje
• 2, 25 dl mælk
• 50 g smeltet smør
• 100 g hindbær
• 75 g hakket hvid chokolade
Æg og sukker piskes luftigt, hvorefter vanilje, mælk og smeltet smør piskes i. Mel og bagepulver blandes og sigtes i æggeblandingen. Put hindbær i en frysepose med 2 spsk mel og ryst til melet er jævnt fordelt (det gør, at bærerne ikke bare ligger sig i bunden af dejen). Vend hindbær og hvid chokolade i dejen.
Fyld dejen i cupcakeforme ca. ½ fyldte og bag ca. 20 min ved 175 grader.
Opskrift - Hindbærfrosting (til ca. 30 cupcakes)
• 180 g. blød smør
• 500 g. flormelis
• ½ dl. varmt vand - gerne kogende
• 1 dl. hindbærmarmelade (jeg bruger min egen hjemmelavede, men du kan sagtens bruge den fra glas)
Alle ingredienserne hældes i en skål og piskes til det er helt ensartet og luftigt – det tager ca. 5 min. Stil nu frostingen på køl i en ½ time, så den når at blive lidt stiv, inden du sprøjter den på cupcakes.
Sig endelig til, hvis I har kommentarer, spørgsmål eller noget er uklart.
Rigtig god fornøjelse.
- Fruen på kageslottet
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
17 kommentarer:
Jeg har netop bagt disse cupcakes og lavet et indlæg om dem :)
http://marissesverden.blogspot.com/2011/08/cupcake-efterlysning.html
Dog var jeg ikke tilfreds med frostingen, så jeg vil prøve din opskrift.
Lyder lækkert - de må prøves en dag.
Hvor er de fine og lyder rigtig gode.
De må helt sikkert prøves en dag:)
Lyder rigtigt lækkert. Jeg har også lavet flere cup cakes med hindbær og der er altså bare et aller andet med cup cakes og hindbær :-)
Ja de skal prøves, er lidt vild med lyserød for tiden
Marie: Jeg har også prøvet den opskrift fra Martha Stewart og synes også den smagte alt for meget af smør... puha. Min er sød og smager noget mere af hindbær - hvis du synes den er for sød, kan du evt. tilføje lidt lime.
Marianne: ja, de er lækre, så kast du dig bare ud i det:o)
Camilla: ja, de er rigtig nam, nam.
Frumelgaard: ja, gør endelig det
Kagemums: ja, hindbærene tilføjer noget rigtig lækkert syrligt til de lidt søde cupcakes, så det er en rigtig god kombi.
morslille: så passer de jo perfekt ind i farvetemaet;o)
Knus Line
MMMM, så har jeg bagt dem og de er vidunderlige!!!
Jeg har lagt et link på min blog til opskriften på din..
www.kaosimitkoekken.blogspot.com
Hej Ditte,
Ja, de er bare super lækre. Dejligt at du havde lyst til at prøve dem, og det var en succes.
Knus Line
Hvor ser de lækre ud!
Kan man mon snyde, og bruge frosne hindbær - Eller bliver de for smattede?
Hilsen Maj
Hej Maj,
det kan du sagtens i kagerne - de bliver helt fine alligevel. Hvis du vil bruge det i frostingen også, skal du lige huske at give bærerne et opkog, så du er sikker på, at der ikke er nogle bakterier i.
Rigtig god fornøjelse.
Knus Line
Vi skal have barendåb - Så kan de laves dagen før?
Mange hilsner
Louise
Hej Louise,
Det kan du sagtens - hindbærerne i kagen sørger for, at den ikke bliver tør i løbet af natten. Du kan også sagtens putte frosting på, så skal den bare stå på køl og tages ud 15 minutter inden servering. Jeg ville nok vente med at putte fondantpynt på til næste dag, da du risikerer, at den bliver blød af at stå, men hvis du laver pynten på forhånd, tager det ikke så lang tid at putte det på.
Knus Line
Skal til at lave dem, nu må vi håbe de er så gode som de ser ud :)
Jeg har bagt disse lækre cupcakes idag til mors dag, og jeg er fuldt ud tilfreds med både kage og frosting!
Dvs. at glasuren kunne måske godt have været lidt tykkere, men gjorde den bestemt ikke dårlig!
5 stjerner til denne opskrift! ;)
jeg har et problem , min frosting smelt fra mig, ved ikek hvad jeg gør forkert bruger opskriften fuldt u d, men når ikek engang at pynte kagen før det smeltet væk, hvad skal jeg gøre ???
Findes denne blog mon stadig? :)
Send en kommentar