fredag den 23. september 2011

Hjælp til prissætning

Kære alle sammen,

Mens jeg venter på, at min kære USB stick dukker op, kommer der lige lidt pauseunderholdning.

Jeg går og pusler med tanken om en fysisk butik, hvor man kan købe cupcakes, kage tapas, macaroons og andre lækre kager i den bedre ende. For at kunne lave en fornuftig vurdering af, om det overhovedet kan løbe rundt, er jeg ved at lave et budget. Men her kommer det store spørgsmål så: Hvad vil folk give for en special designet fondantkage i en butik? Er mine valgmuligheder helt hen i skoven eller vil I gerne tilføje noget, må I frygtelig gerne smide en kommentar herunder.

Jeg vil sætte utrolig stor pris på, hvis I vil bruge 2 sekunder på at give mig jeres mening i afstemningen ude til højre - håber rigtig mange af jer vil være behjælpelige.

Tusinde tak.

 - Fruen på kageslottet

onsdag den 14. september 2011

Halloooo derude...

... er der nogen af jer, der har set min lækre USB stick fra Kähler? Den med alle mine kagebilleder på?

Onsdagsopskriften bliver denne uge bliver en smule forsinket, så hæng lige på, mens jeg roder de rundt inde på kontoret mellem de flyttekasser, som vi endnu ikke har pakket ud (det er så her, jeg ikke burde nævne, at vi flyttede i starten af august, og kontoret stadig ligner et pulterrum... hmm, tiden render vist lidt hurtigere end vi kan nå at følge med). Forhåbentlig vender jeg tilbage lige om snart.

 - Fruen på kageslottet

onsdag den 7. september 2011

Hjemmelavet Fondant

Jeg starter min serie med modellering med den opskrift på fondant, som jeg altid selv bruger. Hjemmelavet fondant er hurtigt at lave, smager godt, virkelig billigt og sidst men ikke mindst har du selv fuldstændig kontrol over, hvilke farvetoner, du vil have den færdige fondant. Selvfølgelig kan man vælge at købe hvid færdig fondant og farve den selv, men jeg synes, det er et værre mas at skulle ælte farven i.

Opskrift - Fondant
  • 15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk olie
  • 350 g flormelis
Skumfiduser, vand og olie kommes i en skål og smeltes i et vandbad. Alternativt kan det smeltes i mikroovnen, hvor det kun skal have 30 sek. hvorefter, der skal røres grundigt rundt, inden den sættes i mikroovnen igen. Den skal ikke boble, da det vil give luftbobler i fondanten.
Når skumfiduserne er helt smeltet, er det nu muligt at røre farven i. Det skal være til den tone, du gerne vil ende op med, selvom den bliver lidt lysere, når du kommer flormelis i - det bliver mørkere igen, når det har ligget lidt og samlet sig.

Rør nu de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og en smule klistret - lidt ligesom en bolledej. Derefter skal den æltes grundig med en smule flormelis på et skærebræt. Lig nu fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet, så den kan samle sig en halv times tid.

TIP: Det er meget vigtig, at du bruger nøjagtigt mål af vand og olie, så køb en måleske, hvis du ikke allerede har en. Tager du en almindelig spiseske, kommer der simpelthen for lidt olie og vand i, og den bliver tør.

Fondanten skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose og kan godt holde sig et par uger, da det store indhold af sukker binder vandet og forhindrer bakterier i at formere sig.

Rigtig god fornøjelse.

 - Fruen på kageslottet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...