onsdag den 31. august 2011

Gulerods cupcakes med cream cheese frosting


Dette er den sídste opskrift på cupcakes i denne omgang, så skal vi til noget helt andet fra næste onsdag... modellering i fondant. Jeg synes, jeg ville slutte cupcake opskrifterne af med manér og slutter af med en af mine absolutte favoritter. Det er igen hende her, der har lavet opskriften, som hun kalder verdens bedste gulerodskage, og det er ingen overdrivelse.

Opskrift - Gulerods Cupcakes (ca. 30 stk.)
  • 2 dl. olie
  • 300 g. brun farin
  • 4 æg
  • 275 g. mel
  • 350 g. groft revne gulerødder
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
Olie og brun farin røres sammen og æggene piskes i. Bland mel, kanel, natron, vaniljesukker og bagepulver og pisk det med i dejen. Til sidst blandes dejen med de groft revne gulerødder.

Fyld dejen i cupcakeforme ca. ½ fyldte og bag ca. 20 min ved 175 grader.
 
Opskrift - Cream Cheese Frosting (til ca. 30 cupcakes)
  • 125 g. blødt smør
  • 200 g. flødeost (den fuldfede)
  • 250 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • evt. lidt fint revet citronskal
Pisk det bløde smør med flødeosten til massen er helt jævn. Det kræver lidt tålmodighed, men til gengæld slipper du for smørklumper i din frosting. Når smørmassen er helt jævn tilsættes flormelis og vaniljesukker, evt. revet citronskal og cremen piskes til den er let og luftig - det tager ca. 5 min. Stil nu frostingen på køl i en ½ time, så den når at blive lidt stiv, inden du sprøjter den på cupcakes.
Rigtig god fornøjelse.

- Fruen på kageslottet

tirsdag den 30. august 2011

Whisky & Poker Kage


Jeg synes, mande kager er svære at lave... altså sådan rigtig svære. Måske bunder det i, at jeg ikke helt forstår, hvad det er de går op i eller bare, at det de går op i ikke er særlig dekorativt - der er ikke meget lækker design over en fodbold... eller?


Tror dog alligevel, at det lykkedes mig at finde noget, som falder inde for "mande-interesse-feltet", som jeg fremover kan bruge på mande kager. Kim, der skulle have kagen, interesserer sig meget for whisky, så det var oplagt at lave en whisky kasse på toppen (som iøvrigt indeholdt børnekagen;o)). Jeg tegnede meget, da jeg var yngre, så det var helt hyggeligt at sidde og male på whiskykassen ovenpå kagen og kortene, som jeg også malede i hånden.


Kim er big time chocolate lover, så denne her er en rigtig herrekage med afsindigt meget chokolade. Den består af chokoladekagebunde med chokoladetrøffel, som er smurt op med chokolade smørcreme og pyntet med et kurvemønster lavet på chokoladeglasur. Var der nogen der sagde chokoladechok?

 - Fruen på kageslottet

onsdag den 24. august 2011

Blåbær cupcakes med cream cheese frosting


Jeg er en stor fan af kager med bær, frugt eller grøntsager i, da de bliver så dejlig saftige, og denne opskrift er ingen undtagelse. Uden at skulle skræmme alt for mange, der ikke bryder sig om ost, væk, så smager de rigtig meget af den amerikanske blueberry cheese cake.

Som en lille bibemærkning har jeg nu fået lavet en printknap i bunden af indlæggene, så I lettere kan printe opskrifter og tage dem med i køkkenet.

Opskrift - Blåbær Cupcakes (ca. 20 stk.)
  • 170 g. margarine
  • 2,5 dl. sukker
  • 2 dl. mælk
  • 1 æg
  • 4,5 dl. hvedemel
  • 2,5 tsk. Bagepulver
  • 0,5 tsk. Salt
  • 300 g. blåbær vendt i 3 spsk. hvedemel (det kan både være friske og fra frost)
Pisk margarine og sukker, hvorefter du tilsætter mælk, æg og pisker godt. Mel, bagepulver og salt blandes sammen, inden det piskes i dejen. Put blåbær i en frysepose med 3 spsk. mel og ryst til melet er jævnt fordelt (det gør, at bærerne ikke bare ligger sig i bunden af dejen). Vend blåbær i dejen med en grydeske eller dejskraber.

Fyld dejen i cupcakeforme ca. ½ fyldte og bag ca. 20 min ved 200 grader.

Opskrift - Cream Cheese Frosting (til ca. 30 cupcakes)
  • 125 g. blødt smør 
  • 200 g. flødeost (den fuldfede) 
  • 250 g. flormelis 
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • lidt fint revet citronskal 
Pisk det bløde smør med flødeosten til massen er helt jævn. Det kræver lidt tålmodighed, men til gengæld slipper du for smørklumper i din frosting. Når smørmassen er helt jævn tilsættes flormelis og vaniljesukker, revet citronskal og cremen piskes til den er let og luftig - det tager ca. 5 min. Stil nu frostingen på køl i en ½ time, så den når at blive lidt stiv, inden du sprøjter den på cupcakes.

Rigtig god fornøjelse.
- Line

torsdag den 18. august 2011

Chokolade cupcakes med chokolade frosting


Onsdagsopskriften er i denne uge blevet til en torsdagsopskrift, da der sneg sig et surprise projekt ind igår, der tog al min tid... og min søsters... og lidt min mors... og lidt Claus. Projektet involverer, grov bestikkelse, 35 pirater og en masse skattekort - mere om det senere.

Tilbage til opskriften, så er det i denne uge en grundopskrift på chokoladekage (eller kakaokage om man det vil), der er fantastisk let at lave, smager skønt, kan varieres i det uendelige og sidst med ikke mindst, så er den næsten umulig at få tør, man skal virkelig overbage. Kort sagt, den er en sikker succes. Opskriften har jeg hapset fra hende her, og har bare ændret lidt i fremgangsmåde om tilføjet lidt ekstra guf.

Opskrift - Chokolade Cupcakes - ca. 30 stk.
  • 4 æg
  • 150 g. margarine
  • 4 dl. sukker
  • 7 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. mælk
  • 3 dl. mel
  • 75 g. hakket chokolade
Æg og sukker piskes luftigt. Smeltet og let afkølet margarine og mælk piskes i æggemassen. Bland derefter kakao, bagepulver og mel godt sammen, inden det piskes i dejen. Vend til sidst den hakkede chokolade i.

Fyld dejen i cupcakeforme ca. ½ fyldte og bag ca. 20 min ved 175 grader.

Lidt om smagsarianter: det er her man virkelig kan give den gas. Brug 2 forskellige slags chokolade, og du har double chocolate cupcakes, brug både lys, mørk og hvid og du har tripple chokolate cupcakes.. nam, nam siger jeg bare. Nu kan jeg ikke selv tåle nødder, men den skulle efter sigende også smage rigtig godt med hakkede nødder.

Opskrift - Ultimate Chocolate Frosting (til ca. 30 cupcakes)
  • 9 dl. flormelis
  • 2,5 dl. kakao
  • 180 g. blødt smør
  • 1,25 dl. varmt vand
  • 3 tsk. vaniljesukker
Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme – det tager ca. 5 min. Denne frosting holder fint formen og kan sprøjtes direkte på cupcakes.

Rigtig god fornøjelse.
- Fruen på kageslottet 

tirsdag den 16. august 2011

I dag om én uge...

.. holder jeg cupcake workshop på Themsens Café og Fristelser, der ligger i hjertet af Odenses eventyr kvarter. Har du lyst til at lære at lave de fineste cupcakes med sukkerpynt, fondant, icing og frosting, er der endnu meget få billetter tilbage til workshoppen, der afholdes d. 23. august. Billeter kan bookes på info@themsens.dk eller du kan ringe på 40 23 51 21.

Du kan se indholdet af kurset workshops under cupcakes og prisen for kurset er 275,-, hvilket inkluderer en kaffe eller the og en cupcake til at sluttet aftenen af med.
Skal du ikke lige på cupcake kursus, vil jeg alligevel anbefale, at du stikker hovedet ind til Themsens. Her er ingen ligegyldig samlebånds mad, men lækre retter, der er lavet med kærlighed og ordentlige råvarer, f.eks. er deres hjemmelavede icetea intet mindre end himmelsk. Prøv lige at se deres brødudvalg (som man i øvrigt kan købe med hjem af)

Også er der atmosfære  og virkelig god betjening af den slags, der gider at fylde ungernes sodavand med vand, når flasken er tom - bare fordi ungerne synes, det er sjovt at drikke og flasken med sugerør:o)

Til jer, der allerede laver cupcakes og bor i nærheden af Odense, er der gode nyheder: Themsens begynder at føre et udvalg af pastafarver, krymmel og udstikkere, så nu er der endelig en kagepusher i Odense.

Du finder Themsens Cafe & Fristelser på Overgade 32 i Odense C.

 - Fruen på kageslottet

fredag den 12. august 2011

Cupcakes på kinesisk


Det her projekt var en rigtig stor mundfuld. Ikke så meget, at det var til rigtig (som i rigtig, rigtig, rigtig) mange mennesker, men fordi stilen var helt ukendt for mig.

Kelly og Long skulle giftes og havde et billede af de her kinesiske cupcakes, som de gerne ville have til deres bryllupsreceptions.


Det måtte jeg ærligt tilstå, at jeg ikke kunne lave.. eller rettere sagt ikke havde lyst til at lave, fordi det ligger så langt væk fra min stil. Heldigvis var de meget åbensindede og lod mig arbejde med et nyt design, hvor hovedelementerne i de andre cupcakes gik igen. Det er lidt svært at se på det store billede, så her er et lidt mere detaljeret billede af kagerne, jeg lavede til dem.


Deres stativ kunne næsten ikke bære vægten af de mange cupcakes, så vi var desværre nødt til at stille topkagen på bordet foran, men det så nu rigtig fint ud alligevel. Jeg er helt vild med det design, de valgte til brudeparret - er de ikke lidt fantastiske? Vil ikke helt afvise, at de kommer i en dansk version senere.


Jeg endte faktisk med at holde helt af de vilde farver og synes til min egen store overraskelse de spillede godt sammen. Er helt glad for, at jeg vågede mig lidt ud på dybt vand og fik udfordret min farvesans.

- Fruen på kageslottet

onsdag den 10. august 2011

Hindbær cupcakes med hvid chokolade og hindbærfrosting


Så kommer min allerførste onsdagsopskrift. Jeg ligger ud med et cupcake tema de næste par uger, og den første opskrift, jeg har med er en af dem, som rigtig mange spørger efter, når de først har smagt kagen. Den er nemlig virkelig lækker med kombinationen af de syrlige hindbær og den søde hvide chokolade. Jeg aner desværre ikke, hvor cupcakeopskriften stammer fra, så jeg kan ikke henvise til kilden, men hindbærfrostingen er min egen kreation.

Opskrift - Hindbær cupcakes med hvid chokolade (ca. 20 stk.)
• 300 g mel
• 2 tsk. bagepulver
• 150 g rørsukker
• 1 æg
• 1 tsk. vanilje
• 2, 25 dl mælk
• 50 g smeltet smør
• 100 g hindbær
• 75 g hakket hvid chokolade

Æg og sukker piskes luftigt, hvorefter vanilje, mælk og smeltet smør piskes i. Mel og bagepulver blandes og sigtes i æggeblandingen. Put hindbær i en frysepose med 2 spsk mel og ryst til melet er jævnt fordelt (det gør, at bærerne ikke bare ligger sig i bunden af dejen). Vend hindbær og hvid chokolade i dejen.

Fyld dejen i cupcakeforme ca. ½ fyldte og bag ca. 20 min ved 175 grader.

Opskrift - Hindbærfrosting (til ca. 30 cupcakes)
• 180 g. blød smør
• 500 g. flormelis
• ½ dl. varmt vand - gerne kogende
• 1 dl. hindbærmarmelade (jeg bruger min egen hjemmelavede, men du kan sagtens bruge den fra glas)

Alle ingredienserne hældes i en skål og piskes til det er helt ensartet og luftigt – det tager ca. 5 min. Stil nu frostingen på køl i en ½ time, så den når at blive lidt stiv, inden du sprøjter den på cupcakes.

Sig endelig til, hvis I har kommentarer, spørgsmål eller noget er uklart.

Rigtig god fornøjelse.

- Fruen på kageslottet 

mandag den 8. august 2011

Give Away - Vinder fundet

Så rundede klokken 20, og jeg har trukket en vinder af min første Give Away.

Tusinde tak til Charlotte fra Din Kage og til alle jer, der havde lyst til at lege med. Det er virkelig overvældende at så mange har haft lyst til at deltage: 149 kommentarer med i alt 348 lodder. Og... et stort velkommen til jer nye læsere, jeg håber, I bliver glade for at følge med her på kageslottet.

Nå, men der var det med vinderen. Min kæreste Claus fik lov at være lykkens gudinde... øh, gud - hedder det sådan? Han skulle sige det første tal, der faldt ham ind mellem 1 og 348.

Valget faldt på 205 og bag det nummer gemmer sig....


...Joan som blogger på wooz.dk - tag et kig ind i hendes lækre univers. Tillykke Joan, håber du bliver glad for startsættet. Vil du sende mig en e.mail på fruwind@hotmail.com, så sørger jeg for at pakken finder vej hjem til dig.

Også en lille teaser: fra på onsdag kommer der fast hver onsdag et nyt indlæg, der enten indeholder en opskrift eller en DIY. Lidt i tråd med min Give Away ligger jeg ud med tema om cupcakes, der løber måneden ud.

 - Fruen på kageslottet

søndag den 7. august 2011

Give Away trækkes imorgen kl.20


Tusinde tak til alle jer, der allerede har lagt lodder i puljen. Har du endnu ikke været der, kan du stadig nå at være med i lodtrækningen om min Give Away i samarbejde med Din Kage.

Klik HER og vær med.

- Fruen på kageslottet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...